Шведското правителство налага нови ограничения поради разпространението на коронавируса, съобщи министър-председателят

...
Шведското правителство налага нови ограничения поради разпространението на коронавируса, съобщи министър-председателят
Коментари Харесай

Швеция налага нови ограничения заради COVID-19

Шведското държавно управление постанова нови ограничавания заради разпространяването на ковид, съобщи министър-председателят Магдалена Андершон на конференция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29685
" Разпространението на инфекцията е на исторически високо равнище ", сподели тя. " Смятаме, че обстановката изисква ограничения за понижаване на тежестта върху системата на публичното опазване на здравето ", добавя Андершон.

От 14 януари заведенията за публично хранене ще затварят не по-късно от 23.00 ч., като ще бъде въведено и ограничаване за броя на хората в пространствата на една компания - не повече от 8. За посетителите на обществени събития с сред 50 и 500 души би трябвало да се обезпечат места за сядане, съобщи Българска национална телевизия.

Университетите се предизвикват да дават отдалечено образование.

На всички всеобщи събирания ще се изисква документ за имунизация.

На 5 януари в страната са регистрирани 23877 случая. Това е най-големият брой за 24 часа от началото на пандемията.

През декември страната към този момент наложи редица ограничавания. В заведенията за хранене се сервира единствено на маси с минимално разстояние от един метър сред тях.

При пътешестване с влакове и рейсове на дълги дистанции резервациите са наложителни.

За частни събития в пространствата се поддържа оптимален потенциал от 50 души. Всички възрастни бяха посъветвани да заобикалят тълпи от хора, жителите бяха насърчени да употребяват защитни маски в публичния превоз, а работодателите бяха посъветвани да провеждат работа онлайн.

При влизане в Швеция от пасажерите се изисква да създадат негативен PCR тест.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29685  Бебе на 5 месеца е най-малкият възпален в Шуменско Бебе на 5 месеца е най-малкият възпален в Шуменско  Индия стартира да слага бустерни дози против COVID-19 Индия стартира да слага бустерни дози против COVID-19  СЗО: Ситуацията с Covid-19 ще бъде тежка най-малко още три месеца СЗО: Ситуацията с Covid-19 ще бъде тежка най-малко още три месеца
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР